top of page

Laminaria Algen

De kracht van algen zit in hem vooral door de Laminaria-extracten. Maar wat zijn Laminaria-extracten nu eigenlijk? Wat is hun functie? Wat is een voordeel van een algenpakking?

Wat zijn nu juist Laminaria-extracten?

Het is een soort alg die tot de groep bruinwieren behoort en de wetenschappelijke naam heeft van Laminaria digitata. Sindsdien kan het met het blote oog worden herkend kunnen ongeveer 4 meter lang worden en ze hebben een vorm die uitwaaiert als vingers. Zijn karakteristieke intense bruinbruine kleur is wat wordt gebruikt om het met het blote oog te herkennen.

In natuurlijke ecosystemen zien we dat ze vooral groeien in de oceanen en zeeën waarvan het water kouder is. Dankzij het hoge gehalte aan minerale zouten is het een van de meest gebruikte algen in verschillende industriële processen. Wanneer gedroogd en industrieel verwerkt, kan een reeks verschillende producten worden verkregen, afhankelijk van de eerdere behandeling.

Wat is hun functie van de Laminaria-extracten in een algenpakking?

Deze algen leggen een film op je lichaam die rijk is aan minerale zouten, vitaminen en oligo elementen. Deze elementen zijn magnesium, koper, zink, calcium, kalium,… een soort mineralen dat bijna niet voorkomt in ons lichaam, maar zijn O zo belangrijk. Ze zorgen voor de aansturing van onze lichaamsfunties en tekorten van deze elementen kunnen zorgen voor lichamelijke tot zelf psychische klachten.

Ze zijn ook rijk aan foliumzuur en andere vitamines, omdat het in elk land een waardevol bestanddeel en voedingssupplement blijkt te zijn. Het wordt in sommige medicijnen gebruikt om de goede werking van de schildklier en de regulering van het basaal metabolisme

Een ander voordeel van Laminaria is hun cholesterolverlagende werking. Het is talloze keren gebruikt voor de regulering van de bloeddruk en de behandeling van hiv en aids. Gezien de grote hoeveelheid mineralen die het bevat, is het een goede remedie geworden voor lokaal gebruik op de huid, en biedt het verschillende voordelen voor de benen met zijn genezende werking.

Wat is het verschil tussen een pakking en een masker: Het verschil tussen een masker en een pakking is niet heel erg groot. Bij een pakking wordt het aangebrachte product altijd afgedekt met bijvoorbeeld een folie en bij een masker wordt het niet afgedekt. Door het afdekken ontstaat er een warmteontwikkeling en daardoor droogt de pakking niet in. Een pakking wordt vaak gebruikt voor het lichaam, als bijvoorbeeld een lichaamspakking of op delen van het lichaam. Tevens kan een pakking wel gebruikt worden voor het gezicht. Een pakking kan verschillende doelen hebben zoals pure ontspanning of voor een betere doorbloeding van de huid, het verbeteren van de vochtregulatie en voor het verstevigen van het weefsel. Tevens het wel zo dat als je het beste resultaat wilt dat je de pakking in bijvoorbeeld een kuurverband moet doen. Hieronder staan een aantal soorten pakkingen met de werking ervan en wanneer wel en niet te nemen.


Waarom nu een Laminaria Algenpakking ?

Bij TLotusje gebruik ik de groene pakkinggel op basis van laminaria extracten. Deze is bedoeld om je lichaam te ontgiften, te verstevigen, te hydrateren, het stimuleren van de bloedsomloop, verwijden van bloed en lymfebanen, kortom een weldaad voor je lichaam, een WAARE traktatie. Daarbij hebben we voor deze pakking geen douche nodig. Aan deze gel kunnen er als extra nog meer focusextracten toegevoegd worden. Dit bespreek ik graag samen met u als klant waar uw wensen liggen. Zo kunnen we werken op volgende eigenschappen:

· Hydratatie

· Revitaliserend

· Afslankend

· Verstevigend


Wanneer kies je nu voor een algenpakking?

· Bij een seizoenswissel

· Na of tijdens stress periode

· Bij fysieke klachten zoals rugklachten, zware vermoeide benen,…

· Vermoeidheid

· Na afslanking ter ondersteuning voor de versteviging van de huid


Wanneer kies je NIET voor een algenpakking:

· Bij hartproblemen of hoge bloeddruk

· Tijdens zwangerschap


Hoe verloopt een algenpakking?

Bij TLotusje wordt je huid eerst vertroeteld met een peeling op basis van gemalen abrikozepitten en soja olie (deze kan ook verdragen worden door gevoelige en droge huidtypen) om de dode huidcellen te verwijderen en zorgt voor een betere opname van de algen en actieve verzorgingscrèmes.


Daarna wordt de algengel aangebracht en gaat deze een 20 tal minuten intrekken, je wordt toegedekt door folie en met een deken toegedekt. Zo ontstaat de warmte die je nodig hebt om de algengel te stimuleren en je lichaam beter te laten opnemen. Uiteraard zorgt de warmte ook voor rust en ontspanning dit uiteraard met aangepast licht en muziek. Om u als klant een totaal ervaring te geven.


Na het verwijderen van de gel, word u lichaam na behandeld met een bijhorende actieve gel of lotion die aan u lichaam en focus word aangepast.


Omdat het ook belangrijk is je lichaam te verzorgen en de resultaten te verbeteren kan u de gel of lotions die het beste bij uw lichaam passen aankopen om thuis de behandeling te stimuleren.

Ook bij deze behandeling heb ik gekeken naar diervriendelijke producten, natuurlijke producten en producten die Vegan friendly zijn.

Zo kan u als klant rekenen en vertrouwen op de beste producten !

GroetjesComentarios


bottom of page