top of page

Een kankerbehandeling heeft als doel om de kankercellen te doden, maar jammer genoeg tast een dergelijke behandeling ook een deel van de gezonde cellen aan. Deze aantasting van de gezonde cellen leidt tot bijwerkingen.

Eén van de meest gekende bijwerkingen van chemotherapie is haarverlies. Maar chemotherapie en medicatie brengen ook andere neveneffecten met zich mee waar je vaak ook zelf wat aan kunt doen als je er op tijd mee begint. Dit is zeker het geval wat betreft de verzorging van de huid!

Huidproblemen bij chemo- en radiotherapie

Mogelijke klachten zijn:

  • een droge huid

  • een verkleurde huid

  • plotse uitslag

  • snellere verkleuring of verbranding van de huid door de zon

  • bruine vlekken, een bruine verkleuring of witte pigmentloze vlekken
     

Comfort Skin Care
€ 55.-

 

Body&Bess staat voor herstel en heropbouw van ook de meest gevoelige en breekbare huidtypes.

Verhogen van de huidimmuniteit, verbeteren van alle huidfuncties, reduceren van gevoeligheden is waar we naar streven bij hyper sensitieve huiden zoals kankerpatiënten, chronisch zieke patiënten, patiënten die langdurig medicatie nemen of onder narcose geweest zijn.

Een dagelijkse dosis bescherming en voeding van de huid verrijkt met actieve werkstoffen zijn noodzakelijk om de huidcellen langer levendig en actief houden. Op deze manier kunnen we hypersensitiviteit reduceren, tekenen van huidveroudering vertragen, huid en gelaatscontouren verstevigen en niet-erfelijke hyperpigmentatie vervagen.

Kortom de huid wordt in alle zachtheid weer opgebouwd en krijgt haar levendige uitstraling terug.

Frambozenpitolie Intensive Raspberry oil

€ 34.95

Dankzij de hoge concentraties aan vitamines A en E en Omega 3 en 6 is frambozenpitolie de absolute topper bij verzorging van de meest gevoelige en veeleisende huiden.
Bij gebruik van de Intensive Body Oil (die bestaat uit meer dan 60% pure frambozenpitolie) wordt de weerstand van de huid verhoogt, de celgroei gestimuleerd en worden roodheden en schilfervorming gereduceerd. De huid wordt in alle zachtheid hersteld.

bottom of page